Boudoirshoot omgeving Utrecht

Vooroordelen over boudoirfotografie

Zelf vertellen over mijn passie voor boudoirfotografie, vond ik in het begin best wel lastig. Waarom? Omdat er toch best een taboe heerst op dit soort beelden.

‘Super leuk Kelly dat je met fotografie bezig bent’. Wat doe je precies voor shoots? Waarbij ik steevast antwoordde ‘Voornamelijk newborn en zwangerschapsshoots’. Boudoirshoots noemde ik maar niet. Na een tijdje ging ik het wel benoemen, maar ergens achteraan in het lijstje. ‘Ik doe zwangerschap, Newborn en boudoirfotografie’. Waarbij vaak de vraag kwam boudoir? Wat is dat? Waarnaar mijn uitleg natuurlijk volgde. Ik durfde het toch nog niet volmondig over mijn passie te vertellen.

Maar elke keer voelde dit antwoord niet goed. In deze shoots zit echt mijn passie. Waarom doe ik dit? Als ik hier al krampachtig en moeilijk over doe, dan gaat de taboe er niet af. Oftewel… Het is nu ‘Hi ik ben Kelly en ik ben boudoirfotograaf’. En dat met volle trots.

Wat ik vooral wil zeggen, laat je niet tegen houden door vooroordelen van anderen. Het belangrijkste is dat jij dit wil en je doet het voor jezelf!

Vooroordeel 1: ”Boudoirshoots is alleen voor mensen met een perfect lichaam”

Boudoirshoots zijn voor elk lichaam. Het gaat juist om het omarmen van jezelf zoals je bent. Er is geen perfect lichaam of leeftijd voor een boudoirshoot. Het is juist een shoot om je krachtig en mooi te voelen in je eigen lichaam. Dus of je nu een maat je meer hebt, je bent ouder of je hebt juist een lichaam met kleine borsten. Maakt niet uit! Ook jij bent welkom.

Vooroordeel 2: ”Boudoirfoto’s zijn ordinair”

Misschien krijg je wel te horen dat mensen in je omgeving zo’n shoot wel erg gewaagd vinden. Het is in hun ogen te erotisch. Voor mij draaien boudoirshoots niet om erotiek, maar juist om de kracht en de vrouwelijkheid van de vrouw. Sexy maar niet ordinair.

Het is even bewust stil staan bij jouzelf. Bij jouw kracht, vrouwelijkheid, zachtheid en puurheid. Dat mag ook best sexy en sensueel, maar niet ordinair. Jij geeft hierin altijd aan wat je wel en niet wil.

Vooroordeel 3: ”Ik heb een speciale reden nodig om een bourdoirshoot te doen”

Nee hoor. alle vrouwen die bij mij komen hebben een eigen reden en die zijn heel verschillend. De redenen die ik voorbij zie komen:

  1. Ik wil mijn lichaam vieren zoals het nu is.
  2. Ik heb een kinderwens en wil mijn lichaam nog vastleggen voordat ik hopelijk kinderen mag krijgen.
  3. Ik ga binnenkort trouwen en ik wil dit cadeau doen aan mijn man.
  4. Ik ben zwanger en ik wil mijn vrouwelijke vormen vastleggen.
  5. Ik heb binnenkort een operatie en ik wil mijn lichaam hiervoor vastleggen.
  6. Mijn man is binnenkort jarig en ik wil dit cadeau doen.
  7. Ik ben afgevallen en wil dit vastleggen.
  8. Ik ben heel onzeker en ik hoop met de shoot een zelfvertrouwenboost te krijgen.
  9. Ik wil weer trots zijn op mijn lichaam.
  10. etc… etc…

Ieder heeft zijn eigen reden en het maakt niet uit welke reden dit voor jou is!

Vooroordeel 4: ”Boudoirshoots zijn ongemakkelijk”

Tijdens de kennismaking krijg ik heel vaak te horen, dat ze het ongemakkelijk vind voor de camera. Laat staan in lingerie voor een camera. De eerste paar minuten zullen echt wat onwennig aanvoelen, maar ik begeleid je en help je hier door heen. Ik vertel je hoe je moet gaan liggen, waar je je handen moet laten of ik doe de pose voor. Je zult merken dat de zenuwen van je af glijden en dat je het los kan laten en kan vertrouwen op mij als fotograaf. Dan kan je gaan genieten van het feit dat je dit aan het doen bent.

Een boudoirshoot is echt meer dan een fotoshoot. Het is een ervaring. Een ervaring die draait om jou. Een ervaring die jou op een andere manier naar jezelf laat kijken en jezelf leert omarmen. Met al le perfecte imperfecties die hier bij jou horen. Met als eindresultaat foto’s waarop jij straalt en dit gevoel bevestigen.

Denk je nu weg met de vooroordelen. Ik ga dit doen voor mezelf! Yess, dat hoopte ik. Via onderstaande knop schrijf je, je in op mijn wachtlijst. Heb je nog vragen of wil je meer informatie, neem dan contact op via het contactformulier.

22/10/2024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Heb je vragen, wil je meer informatie of wil je graag een shoot boeken. Neem dan een kijkje op mijn website of neem contact met mij. 

let's make magic

Let's make magic

© Foto's van Kel

Privacyverklaring

Algemene voorwaarden

© Designed by Wonderlijk Webdesign